Osolením a odležením se zásadně změní chuť rajčat, bude výraznější, jemnější, sladší. Tenhle krok je základ dobrého sendviče.
Na slaninu se opravdu musí pomalu, aby byla upečená a křupavá, ale ne spálená. Pokud děláme hodně sendvičů, je nejlepší dělat slaninu v troubě na nižší teplotu.
Pánev rozehřejeme na menší až střední teplotu a dáme na ni slaninu. Ta by neměla prskat, tuk se musí vyškvařit pozvolně. Bude to trvat asi 10 minut.
Rajčata nakrájíme na silnější plátky, rozložíme vedle sebe a důkladně osolíme a opepříme z obou stran. Necháme ležet.
Salát nakrájíme na tenké proužky.
Když slanina zhnědne a vyškvařil se z ní tuk, vyndáme ji z pánve a necháme vychladnout. Zchladnutím se také stane více křupavou.
Zvýšíme teplotu sporáku na střední. Pokud je v pánvi ze slaniny dostatek tuku, opečeme na něm chleby (jen jednu stranu každého chlebu). Pokud tuku není dost, přidáme olej podle potřeby. Opekáme cca 5 minut, nebo dokud nejsou chleby zlatavé. Nemusí být úplně křupavé, stejně jako u slaniny se křupavost zvýší s tím, jak vychladnou.
Opečenou stranu obou chlebů namažeme tenkou vrstvou majonézy, na ni poklademe rajčata, slaninu a salát. Přiklopíme namazanou stranou druhého chlebu.