Odzkoušeno tátou. Jako odrůdu brambor doporučuje _Keřkovské rohlíčky_. A základ všeho úspěchu jsou kostičky surovin naprosto stejné velikosti. Je naprosto nezbytné je odměřovat pomocí pravítka.
Ingredience
Brambory, 1 kg
Vejce, 4 ks
Kyselé okurky, 1/2 sklenice
Lák z okurek nebo citronová šťáva, pár lžic
Celer, 100 g
Mrkev, 100 g
Cibule, 1 ks
Plnotučná hořčice, 1 lžíce
Tatarka, 1 lžíce
Majolka, 120 g
Gothaj, 100 g
Postup
Brambory uvařit ve slupce den dopředu.
Ještě teplé je oloupat, nakrájet a nalít do nich lák od okurek.
Další den dáme uvařit vejce natvrdo (do hrnce s horkou vodou, převyšující je o 5 cm. Přivést k varu, vařit 1 min a pak 12 minut nechat stát pod pokličkou).
Očistíme mrkev, celer a cibuli.
Mrkev a celer dáme 10 minut vařit.
Cibuli, gothaj a vejce natvrdo nakrájíme na kostičky.
Uvařenou mrkev a celer nastrouháme nahrubo.
Všechny suroviny smícháme dohromady, ale pomalu a jemně, aby se nerozmatlaly.
Opatrně dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou nebo lákem od okurek.