Bramborový salát
?
?
?
příloha

Poznámky

  • Odzkoušeno tátou. Jako odrůdu brambor doporučuje _Keřkovské rohlíčky_. A základ všeho úspěchu jsou kostičky surovin naprosto stejné velikosti. Je naprosto nezbytné je odměřovat pomocí pravítka.
  • Ingredience

    • Brambory, 1 kg
    • Vejce, 4 ks
    • Kyselé okurky, 1/2 sklenice
    • Lák z okurek nebo citronová šťáva, pár lžic
    • Celer, 100 g
    • Mrkev, 100 g
    • Cibule, 1 ks
    • Plnotučná hořčice, 1 lžíce
    • Tatarka, 1 lžíce
    • Majolka, 120 g
    • Gothaj, 100 g

    Postup

    • Brambory uvařit ve slupce den dopředu.
    • Ještě teplé je oloupat, nakrájet a nalít do nich lák od okurek.
    • Další den dáme uvařit vejce natvrdo (do hrnce s horkou vodou, převyšující je o 5 cm. Přivést k varu, vařit 1 min a pak 12 minut nechat stát pod pokličkou).
    • Očistíme mrkev, celer a cibuli.
    • Mrkev a celer dáme 10 minut vařit.
    • Cibuli, gothaj a vejce natvrdo nakrájíme na kostičky.
    • Uvařenou mrkev a celer nastrouháme nahrubo.
    • Všechny suroviny smícháme dohromady, ale pomalu a jemně, aby se nerozmatlaly.
    • Opatrně dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou nebo lákem od okurek.