Chilli con carne
?
?
?

Ingredience

  • Cibule, 2 ks
  • Červená paprika, 1 ks
  • Česnek, 2 ks
  • Mleté hovězí maso, 500 g
  • Krájená rajčata, 2 plechovky
  • Červené fazole, 2 plechovky
  • Hovězí bujón, 1 kostka
  • Čokoláda s vysokým obsahem kakaa, 2 čtverečky
  • Sušená majoránka, 1 lžička
  • Kajenský pepř, 1 lžička
  • Sušené chilli, 1 lžička
  • Sladká paprika, 1 lžíce
  • Římský kmín, 1 lžička
  • Vroucí voda, 300 ml
  • Rýže
  • Zakysaná smetana

Postup

  • Nakrájíme zeleninu - cibuli a papriku nahrubo, česnek najemno.
  • V hrnci rozehřejeme pár lžic oleje a necháme na něm zesklovatět cibuli, cca 5 minut.
  • Přidáme česnek, papriku a všechno koření kromě majoránky (tj. kajenský pepř, sladkou papriku a římský kmín). 5 minut necháme na mírném ohni.
  • Zvýšíme teplotu na maximum a přidáme maso. Za stálého míchání prudce osmahneme, asi 5 minut.
  • Přidáme 300 ml vroucí vody a kostku bujónu. Pořádně zamícháme, aby se kostka rozpustila.
  • Přidáme 2 plechovky krájených rajčat, majoránku, čokoládu a řádně soli a pepře.
  • Na mírném ohni provaříme pod poklicí 20 minut.
  • Přidáme 2 plechovky propláchnutých fazolí.
  • Vaříme dalších 10 minut.
  • Ochutnáme a dochutíme. Nejspíš bude potřeba dost soli a, podle chuti, kajenského pepře.
  • Zakryté necháme stát alespoň 10 minut. Nejlepší je ale nechat vychladnout, dát do lednice, a jíst až další den.
  • Podáváme s rýží, zakysanou smetanou a případně nachos.