Ingredience
-
Cibule, 2 ks
-
Červená paprika, 1 ks
-
Česnek, 2 ks
-
Mleté hovězí maso, 500 g
-
Krájená rajčata, 2 plechovky
-
Červené fazole, 2 plechovky
-
Hovězí bujón, 1 kostka
-
Čokoláda s vysokým obsahem kakaa, 2 čtverečky
-
Sušená majoránka, 1 lžička
-
Kajenský pepř, 1 lžička
-
Sušené chilli, 1 lžička
-
Sladká paprika, 1 lžíce
-
Římský kmín, 1 lžička
-
Vroucí voda, 300 ml
-
Rýže
-
Zakysaná smetana
Postup
-
Nakrájíme zeleninu - cibuli a papriku nahrubo, česnek najemno.
-
V hrnci rozehřejeme pár lžic oleje a necháme na něm zesklovatět cibuli, cca 5 minut.
-
Přidáme česnek, papriku a všechno koření kromě majoránky (tj. kajenský pepř, sladkou papriku a římský kmín). 5 minut necháme na mírném ohni.
-
Zvýšíme teplotu na maximum a přidáme maso. Za stálého míchání prudce osmahneme, asi 5 minut.
-
Přidáme 300 ml vroucí vody a kostku bujónu. Pořádně zamícháme, aby se kostka rozpustila.
-
Přidáme 2 plechovky krájených rajčat, majoránku, čokoládu a řádně soli a pepře.
-
Na mírném ohni provaříme pod poklicí 20 minut.
-
Přidáme 2 plechovky propláchnutých fazolí.
-
Vaříme dalších 10 minut.
-
Ochutnáme a dochutíme. Nejspíš bude potřeba dost soli a, podle chuti, kajenského pepře.
-
Zakryté necháme stát alespoň 10 minut. Nejlepší je ale nechat vychladnout, dát do lednice, a jíst až další den.
-
Podáváme s rýží, zakysanou smetanou a případně nachos.