Enchiladas
30 min
2 hod
8

Poznámky

  • Nenahrazujte černé fazole těma "našima". Chutnají úplně jinak. Pokud používáme "refried beans" (hotovou černofazolovou pastu), bude náplň lepivější. Obě varianty jsou chutné.
  • Pokud nemáme čerstvé chilli papričky, lze použít např. kapii pro paprikovou chuť a doplnit chilli vločkami.
  • Maso můžeme buď restovat už nakrájené, případně vcelku a pak z něj vidličkami udělat trhané.
  • Ingredience

    • Cherry rajčata, 500 g
    • Červená paprika, 2 ks
    • Kuřecí stehna nebo cizrna, 1 krabička resp. 1 plechovka
    • Cibule, 2 ks
    • Česnek, 5 stroužků
    • Chilli papričky čerstvé, 2 ks
    • Kukuřice, 1 plechovka
    • Černé fazole (celé nebo "refried"), 1 plechovka
    • Koriandr, 1 hrst
    • Tortilly (spíš menší), 16 ks
    • Cheddar, 200 g
    • Kuřecí vývar, 500 ml
    • Limetka, 1 ks
    • Olivový olej, 4 lžíce
    • Kajenský pepř (příp. mexická kořenící směs)
    • Pálivá omáčka (doporučuju chipotle)
    • Sůl, pepř

    Postup

    • Troubu předehřejeme na 190 °C
    • Cherry rajčata rozpůlíme, červenou papriku nakrájíme na menší kousky. Oboje dáme do zapékací nádoby, zakápneme olivovým olejem, promícháme a dáme péct.
    • Pečeme 1 hodinu, občas promícháme.
    • Cibuli, česnek a chilli papričku nakrájíme najemno. Pokud používáme maso, tak to taky nakrájíme na menší kousky.
    • Až se dopečou rajčata s paprikou, dáme je do nádoby spolu s vývarem a rozmixujeme je tyčovým mixérem (nebo v blenderu) na omáčku.
    • Připravíme si náplň tortil. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a přidáme cibuli a chilli papričky. Restujeme asi 5 minut.
    • Přidáme maso nebo cizrnu a česnek restujeme dalších 5 minut.
    • Přidáme kukuřici a fazole, restujeme 2 minuty.
    • Přidáme koriandr, 120 ml omáčky, sůl, pepř a zakápneme limetkou. Sundáme z ohně.
    • Na dno zapékací formy nalijeme polovinu zbylé omáčky.
    • Tortilly naplníme směsí z pánve, srolujeme a skládáme vedle sebe do zapékací formy.
    • Připravené tortilly polijeme zbylou omáčkou a nastrouháme na ně cheddar. Konce tortil necháme suché, pak budou křupavé.
    • Zakryjeme alobalem a dáme do trouby péct na 40 minut. Ke konci pečení sundáme alobal, aby sýr zezlátl.