Maso je potřeba vařit pomalu a dlouho. Pomalý hrnec je pohodlnější, ale jde to dělat i v normálním hrnci na mírném plameni, případně v troubě.
Ingredience
Hovězí kližka, 1 kg
Cibule, 2 větší kusy
Krájená rajčata, 1 plechovka (nebo 2 čerstvá)
Nakládané papriky, 2 menší sklenice
Kečup, 150 g
Rajčatový protlak, 1 menší plechovka
Mouka, 20 g
Voda, 250+30 ml
Sladká paprika, 3 lžičky
Pálivá paprika, 2 lžičky
Kajenský pepř, 1 lžička
Sůl, pepř
Postup
Cibuli nakrájíme na středně jemno.
Maso zprudka osmahneme na pánvi.
Přidáme protlak a 1 minutu restujeme.
Maso s protlakem přendáme do pomalého hrnce a přidáme cibuli, rajčata, 250 ml vody, sladkou a pálivou papriku, kajenský pepř. Lehce osolíme a opepříme.
Vaříme na high 5 hodin.
Po 5 hodinách slijeme lák z paprik a přidáme je do hrnce.
Smícháme cca 20 g mouky s 30 ml vody a přilijeme do hrnce. Přidáme taky kečup.
Vaříme dalších 30 minut. Poté dochutíme a podáváme s rýží.