Hovězí po turecku
?
?
?

Poznámky

  • Maso je potřeba vařit pomalu a dlouho. Pomalý hrnec je pohodlnější, ale jde to dělat i v normálním hrnci na mírném plameni, případně v troubě.
  • Ingredience

    • Hovězí kližka, 1 kg
    • Cibule, 2 větší kusy
    • Krájená rajčata, 1 plechovka (nebo 2 čerstvá)
    • Nakládané papriky, 2 menší sklenice
    • Kečup, 150 g
    • Rajčatový protlak, 1 menší plechovka
    • Mouka, 20 g
    • Voda, 250+30 ml
    • Sladká paprika, 3 lžičky
    • Pálivá paprika, 2 lžičky
    • Kajenský pepř, 1 lžička
    • Sůl, pepř

    Postup

    • Cibuli nakrájíme na středně jemno.
    • Maso zprudka osmahneme na pánvi.
    • Přidáme protlak a 1 minutu restujeme.
    • Maso s protlakem přendáme do pomalého hrnce a přidáme cibuli, rajčata, 250 ml vody, sladkou a pálivou papriku, kajenský pepř. Lehce osolíme a opepříme.
    • Vaříme na high 5 hodin.
    • Po 5 hodinách slijeme lák z paprik a přidáme je do hrnce.
    • Smícháme cca 20 g mouky s 30 ml vody a přilijeme do hrnce. Přidáme taky kečup.
    • Vaříme dalších 30 minut. Poté dochutíme a podáváme s rýží.