Kari s arašídovým máslem
30
45
4

Ingredience

  • Kuřecí maso, prsní a stehenní, 500 g
  • Cibule, 1 větší kus
  • Česnek, 3 stroužky
  • Zázvor, velikost palce
  • Zelené fazolky, 150 g
  • Červená paprika, 1 ks
  • Arašídové máslo, 200 g
  • Kokosové mléko, 1 plechovka
  • Červená kari pasta, 1 pytlík
  • Sojová omáčka, 40 ml
  • Rybí omáčka, 1 lžíce
  • Sezamový olej, 2 lžíce
  • Rostlinný olej, 2 lžíce
  • Voda, 300 ml
  • Sůl

Postup

  • Cibuli, papriku a zázvor nakrájíme na tenké nudličky. Česnek očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Maso nakrájíme na nudličky a osolíme.
  • V pánvi rozehřejeme sezamový a rostlinný olej na středním ohni. Přidáme česnek, zázvor a cibuli a 5 minut restujeme za stálého míchání.
  • Zvýšíme teplotu a přidáme maso. Restujeme pár minut, než je maso ze všech stran zatáhlé.
  • Přidáme papriku a fazolky, promícháme.
  • Přidáme kari pastu, sojovou omáčku a rybí omáčku. Promícháme a necháme restovat 5 minut.
  • Přidáme vodu, kokosové mléko a arašídové máslo, pořádne rozmícháme. Arašídové máslo povolí při vyšší teplotě, je důležité pořád míchat.
  • Vaříme na nižší teplotu cca 20 minut.
  • Dochutíme solí podle potřeby, ale pokud jsme maso osolili dostatečně na začátku, žádná další sůl už možná nebude potřeba.
  • Podáváme s rýží.