Ingredience
-
Kuřecí maso, prsní a stehenní, 500 g
-
Cibule, 1 větší kus
-
Česnek, 3 stroužky
-
Zázvor, velikost palce
-
Zelené fazolky, 150 g
-
Červená paprika, 1 ks
-
Arašídové máslo, 200 g
-
Kokosové mléko, 1 plechovka
-
Červená kari pasta, 1 pytlík
-
Sojová omáčka, 40 ml
-
Rybí omáčka, 1 lžíce
-
Sezamový olej, 2 lžíce
-
Rostlinný olej, 2 lžíce
-
Voda, 300 ml
-
Sůl
Postup
-
Cibuli, papriku a zázvor nakrájíme na tenké nudličky. Česnek očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Maso nakrájíme na nudličky a osolíme.
-
V pánvi rozehřejeme sezamový a rostlinný olej na středním ohni. Přidáme česnek, zázvor a cibuli a 5 minut restujeme za stálého míchání.
-
Zvýšíme teplotu a přidáme maso. Restujeme pár minut, než je maso ze všech stran zatáhlé.
-
Přidáme papriku a fazolky, promícháme.
-
Přidáme kari pastu, sojovou omáčku a rybí omáčku. Promícháme a necháme restovat 5 minut.
-
Přidáme vodu, kokosové mléko a arašídové máslo, pořádne rozmícháme. Arašídové máslo povolí při vyšší teplotě, je důležité pořád míchat.
-
Vaříme na nižší teplotu cca 20 minut.
-
Dochutíme solí podle potřeby, ale pokud jsme maso osolili dostatečně na začátku, žádná další sůl už možná nebude potřeba.
-
Podáváme s rýží.