Kung Pao
?
?
?

Poznámky

  • [Sweet China Fertigsauce für Wok](https://www.shan-shi.com/en/assets/image-cache/products/Sweet-China-Fertigsauce.73c41118.jpg)
  • Ingredience

    • Červená cibule, 1 ks
    • Žlutá cibule, 1 ks
    • Červená paprika, 1 ks
    • Pórek, 1 ks
    • Zázvor, 5 cm
    • Česnek, 2 stroužky
    • Chilli paprička, 1 ks
    • Kešu nebo arašídy, 1 hrst
    • Kuřecí maso, 600 g
    • Rýžové víno (nebo vinný ocet), 1 lžíce
    • Sojová omáčka, 1 + 4 lžíce
    • Jedlá soda, 2 lžičky
    • Škrob, 2 lžičky
    • Sweet China Fertigsauce für Wok (viz odkaz), 1 balení
    • Kořenící směs na čínu (od Antonína - paprika, chilli, pískavice, bazalka, muškátový ořech, kurkuma, celer), 1 lžíce

    Postup

    • Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, chilli papričku najemno.
    • Kuřecí maso promícháme v misce s chilli papričkou, rýžovým vínem (octem), 1 lžící sojové omáčky, jedlou sodou a škrobem. Trochu osolíme (málo, sojová omáčka je slaná). Necháme 15 minut marinovat.
    • Cibule, papriku a pórek nakrájíme na větší kusy. Zázvor na tenké nudličky a česnek s chilli papričkou najemno.
    • K zelenině přidáme kořenící směs.
    • Ve woku rozehřejeme dostatečné množství olej na vysokou teplotu. Přidáme česnek a zázvor a velmi krátce orestujeme, asi 1 minutu.
    • Přidáme maso a za častého míchání restujeme/smažíme asi 5 minut.
    • Maso vyndáme z pánve do misky a přiklopíme.
    • Ve woku opět rozehřejeme další olej a přidáme zeleninu. Restujeme asi 3-5 minut, až zelenina lehce změkne (ale pořád bude křupavá).
    • Maso přidáme zpět k zelenině a promícháme.
    • Přidáme kešu či arašídy a Sweet China Fertigsauce, promícháme.
    • Podle chuti můžeme přidat další sojovou omáčku.
    • Prohřejeme, vyzkoušíme jestli je maso hotové, a jakmile je, podáváme s rýží.