Kuřecí na smetanové hořčičné omáčce
?
?
?

Ingredience

  • Houby, 400 g (ideálně lesní, lze ale i žampiony + sušené pro chuť)
  • Červená cibule, 2 ks
  • Kuřecí prsa, 400 g
  • Hrubozrnná hořčice, 4 vrchovaté lžičky
  • Smetana, 200 g (1 kelímek)
  • Bílé víno, 100 ml
  • Olivový olej, 2 lžíce

Postup

  • Houby a nakrájíme na kousky, kuřecí maso na nudličky. Cibuli rozpůlíme a krájíme na tenké plátky.
  • Maso důkladně osolíme.
  • Rozpálíme pánev a nasucho přidáme houby. Za občasného míchání necháme restovat asi 5 minut.
  • Až houby změknou a pustí trochu vody, přilijeme olivový olej a přidáme cibuli i maso.
  • Promícháme a přilijeme víno.
  • Za častého míchání restujeme 5 minut, nebo dokud není maso téměř uvařené.
  • Přidáme hořčici a smetanu, promícháme. Pokud je v pánvi sucho, přidáme vodu.
  • Na mírném ohni vaříme, dokud omáčka nezhoustne a maso není kompletně uvařené.
  • Podáváme s rýží.