Kuřecí na smetanové hořčičné omáčce
?
?
?
Ingredience
Houby, 400 g (ideálně lesní, lze ale i žampiony + sušené pro chuť)
Červená cibule, 2 ks
Kuřecí prsa, 400 g
Hrubozrnná hořčice, 4 vrchovaté lžičky
Smetana, 200 g (1 kelímek)
Bílé víno, 100 ml
Olivový olej, 2 lžíce
Postup
Houby a nakrájíme na kousky, kuřecí maso na nudličky. Cibuli rozpůlíme a krájíme na tenké plátky.
Maso důkladně osolíme.
Rozpálíme pánev a nasucho přidáme houby. Za občasného míchání necháme restovat asi 5 minut.
Až houby změknou a pustí trochu vody, přilijeme olivový olej a přidáme cibuli i maso.
Promícháme a přilijeme víno.
Za častého míchání restujeme 5 minut, nebo dokud není maso téměř uvařené.
Přidáme hořčici a smetanu, promícháme. Pokud je v pánvi sucho, přidáme vodu.
Na mírném ohni vaříme, dokud omáčka nezhoustne a maso není kompletně uvařené.
Podáváme s rýží.