Lasagne Bolognese
?
?
?

Ingredience

  • Cibule (větší), 2 ks
  • Řapíkatý celer, 2 ks
  • Mrkev, 2 ks
  • Mleté maso mix, 500 g
  • Rajčatová omáčka, 2 sklenice
  • Červené víno, 200 ml
  • Cheddar, 1 bloček
  • Parmigiano Reggiano, 50 g
  • Sůl a pepř, 1 lžička
  • Skořice, 1 špetka
  • Cukr, 1 lžička
  • Zakysaná smetana, 1 kelímek
  • Lasagne, 500 g

Postup

  • Předehřejeme troubu na 180 °C
  • Cibuli, celer a mrkev nakrájíme najemno
  • V hrnci zpěníme máslo a na mírném ohni restujeme cibuli, celer a mrkev, asi 5 minut ([Mirepoix](https://cs.wikipedia.org/wiki/Mirepoix_(kucha%C5%99stv%C3%AD))
  • Do hrnce přidáme maso a restujeme, než všechno zhnědne
  • Přidáme rajčatovou omáčku, červené víno, skořici, cukr, sůl a pepř. Sklenice od omáčky vypláchneme vodou a vlijeme do hrnce.
  • Vaříme 30 minut
  • Na pár minut namočíme pláty lasagne
  • Do zapékacího hrnce skládáme lasagne - ragú, smetana, cheddar, těstoviny. Navrch necháme ragú a smetanu a posypeme nastrouhaným parmazánem
  • Zapékáme v troubě 30 minut. Potom hrnec kontrolujeme, dokud nemá vrchní vrstva zlatavou barvu