Uvedené množství je na jednu velkou, nebo dvě menší porce. Je lepší jídlo připravovat po menších várkách, aby se všechno správně osmahlo. Tohle množství je tak akorát, nedávejte do woku moc věcí najednou.
V tomhle receptu se dá použít prakticky cokoliv co je doma a mělo by se spotřebovat.
Důležité je wok s olejem pořádně rozpálit.
Ingredience
Pšeničné nudle na wok, 2 "kostky" ([odkaz](https://nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ/products/2001018064464))
Směs zeleniny co dům dá, 1 hrnek (např. cibule, houby, zelené fazolky, paprika, zelí, bambusové výhonky, květák, pórek)
Kuřecí maso (volitelně)
Drcené arašídy, 2 lžíce
Teriyaki omáčka, 1 lžíce
Light sojová omáčka, 2 lžíce
Rybí omáčka, 1 lžička
Škrob, 2 lžičky
Voda, 200 ml
Sezamový olej, 1 lžíce
Olivový olej, 1 lžíce
Sušené chilli, špetka
Postup
Dáme vařit vodu na nudle.
Zeleninu nakrájíme opravdu nahrubo.
Pokud používáme maso, nakrájíme na tenké nudličky.
Ve woku rozpálíme lžíci sezamového a olivového oleje.
V misce smícháme teriyaki, sojovou a rybí omáčku s chilli.
Nudle dáme do vroucí, lehce osolené vody (méně osolené než na špagety - soli je dost v omáčkách). Vaříme 7 minut (balení říká 15, ale věřte mi, 7 stačí).
Do woku přidáme zeleninu a prudce smažíme 3-4 minuty.
Do woku přilijeme směs omáček, promícháme.
V misce od omáček smícháme škrob a vodu a přilijeme do woku.
Smažíme a mícháme 1-2 minuty, než se vytvoří lepkavá omáčka.
Nudle by měly být uvařené. Slijeme a přidáme do woku. Všechno pořádně promícháme.