Doporučuju podívat se na video [zde](https://www.youtube.com/watch?v=vTEi5FFxMuE). Je anglicky, ale
pěkně ilustruje, jak to má vypadat (vč. domácích těstovin).
Ingredience
Cibule, 2 ks
Mrkev, 2 ks
Řapíkatý celer, 2 ks
Hovězí mleté maso, 500 g (nebo 2x vanička po 360 g)
Vepřové mleté maso, 500 g
Rajčatový protlak, 3 lžíce
Suché bílé víno, 250 ml
Kuřecí vývar, 1 l
Mléko, 250 ml
Bobkový list, 2 ks
Parmigiano Reggiano, 50 g
Muškátový oříšek, 1/2 ks
Smetana, 100 ml
Sůl, pepř
Postup
Slaninu, cibuli, mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na středně jemno - cca velikosti dražé žvýkačky.
Parmezán nastrouháme a odřízneme voskový konec - ten schováme na později.
Ve větším hrnci rozehřejeme trochu oleje a osmahneme vepřové i hovězí maso do hněda, cca 3-5 minut. Potom maso vyndáme.
Do hrnce přidáme slaninu a osmahneme na střední teplotě, dokud nepustí tuk. Přibližně 5 minut.
Ke slanině přidáme cibuli, mrkev a řapíkatý celer. Na středním ohni smažíme za občasného míchání asi 10 minut.