Pečená vepřová krkovice v pomalém hrnci
?
?
?

Poznámky

  • V receptu je potřeba jen malé množství vody, aby se cibule vespodu nespálila, než maso s cibulí pustí šťávu. Víc než 50 ml opravdu není potřeba.
  • Obsah hrnce se hodí po půlce pečení promíchat, aby se nevysušila část masa, která není v kontaktu s tekutinou. Pokud se ale např. peče přes den kdy člověk není doma, nevadí, i bez promíchání to bude jedlé.
  • Jako příloha se výborně hodí zelí a knedlíky.
  • Ingredience

    • Vepřová krkovice, 800 g
    • Cibule, 2 větší ks
    • Sůl, kmín, pepř

    Postup

    • Cibuli nakrájíme na větší plátky.
    • Krkovici nakrájíme na plátky, 200 g na jednu porci. Maso není třeba moc očišťovat, dlouhým pečením se všechen tuk rozpustí a pojivá tkáň se speče v želatinu.
    • Maso okořeníme solí, pepřem a kmínem.
    • Do hrnce dáme naspod cibuli a na ni maso.
    • Podlijeme malým množstvím vody, max 50 ml.
    • Pečeme 5 hodin na High. Pokud možno, zhruba po 3 hodinách promícháme obsah hrnce.