V receptu je potřeba jen malé množství vody, aby se cibule vespodu nespálila, než maso s cibulí pustí šťávu. Víc než 50 ml opravdu není potřeba.
Obsah hrnce se hodí po půlce pečení promíchat, aby se nevysušila část masa, která není v kontaktu s tekutinou. Pokud se ale např. peče přes den kdy člověk není doma, nevadí, i bez promíchání to bude jedlé.
Jako příloha se výborně hodí zelí a knedlíky.
Ingredience
Vepřová krkovice, 800 g
Cibule, 2 větší ks
Sůl, kmín, pepř
Postup
Cibuli nakrájíme na větší plátky.
Krkovici nakrájíme na plátky, 200 g na jednu porci. Maso není třeba moc očišťovat, dlouhým pečením se všechen tuk rozpustí a pojivá tkáň se speče v želatinu.
Maso okořeníme solí, pepřem a kmínem.
Do hrnce dáme naspod cibuli a na ni maso.
Podlijeme malým množstvím vody, max 50 ml.
Pečeme 5 hodin na High. Pokud možno, zhruba po 3 hodinách promícháme obsah hrnce.