Perník
10m
50m
1 pekáč
buchta, sladké

Poznámky

  • Do perníku lze ještě nahrubo nastrouhat menší jablko, přidat drcené ořechy, a čokoládu posypat kokosem.
  • Ingredience

    • Hladká mouka, 615 g
    • Moučkový cukr, 430 g
    • Olej, 200 g (250 ml)
    • Mléko, 480 g (500 ml) těsto + 50 ml poleva
    • Vejce, 2 ks
    • Prášek do pečiva, 1 pytlík
    • Prášek do perníku, 1 pytlík
    • Kakao, 25 g
    • Čokoláda na vaření, 200 g (2 tabulky)
    • Máslo, 50 g

    Postup

    • Všechno smícháme dohromady a dobře promixujeme mixérem-metlou.
    • Plech vyložíme pečícím papírem
    • Do vyloženého plechu nalejeme všechno těsto
    • Pečeme na 180 °C asi 40 minut
    • Upečený perník necháme trochu vychladnout
    • 50 ml mléka ohřejeme
    • Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni spolu s máslem, poté přilijeme mléko
    • Lehce vychladlý perník potřeme čokoládovou polevou