Restovaná cizrna s tzatziki na řecký způsob
?
?
?

Ingredience

  • Cizrna, 1 plechovka
  • Česnek, 6 stroužků (2 na cizrnu, 4 na tzatziki)
  • Okurka hadovka, 1 ks
  • Bílý jogurt, 1 kelímek
  • Pálivá paprika, 1 lžička
  • Sladká paprika, 1 lžička
  • Římský kmín, 1 lžička

Postup

  • Česnek očistíme
  • 2 stroužky rozmáčkneme plochou stranou nože
  • Na pánvi nad středním ohněm rozehřejeme asi 20 ml olivového oleje
  • Z plechovky cizrny slijeme vodu a cizrnu vsypeme do pánve
  • Do pánve přidáme dva rozmáčklé stroužky česneku
  • Přidáme koření
  • Restujeme, dokud cizrna nezhnědne. Občas promícháme.
  • Až česnek začne hnědnout, vyndáme ho z pánve a vyhodíme. Dáváme pozor, aby se cizrna moc nepřipálila.
  • Okurku nastrouháme nahrubo, přidáme k ní bílý jogurt a 4 rozmačkané stroužky česneku.
  • Orestovanou cizrnu sundáme z ohně, necháme trochu vychladnout a servírujeme na tzatziky s pečivem, polité trochou olivového oleje