Restovaná cizrna s tzatziki na řecký způsob
?
?
?
Ingredience
Cizrna, 1 plechovka
Česnek, 6 stroužků (2 na cizrnu, 4 na tzatziki)
Okurka hadovka, 1 ks
Bílý jogurt, 1 kelímek
Pálivá paprika, 1 lžička
Sladká paprika, 1 lžička
Římský kmín, 1 lžička
Postup
Česnek očistíme
2 stroužky rozmáčkneme plochou stranou nože
Na pánvi nad středním ohněm rozehřejeme asi 20 ml olivového oleje
Z plechovky cizrny slijeme vodu a cizrnu vsypeme do pánve
Do pánve přidáme dva rozmáčklé stroužky česneku
Přidáme koření
Restujeme, dokud cizrna nezhnědne. Občas promícháme.
Až česnek začne hnědnout, vyndáme ho z pánve a vyhodíme. Dáváme pozor, aby se cizrna moc nepřipálila.
Okurku nastrouháme nahrubo, přidáme k ní bílý jogurt a 4 rozmačkané stroužky česneku.
Orestovanou cizrnu sundáme z ohně, necháme trochu vychladnout a servírujeme na tzatziky s pečivem, polité trochou olivového oleje