Poznámky
Doba přípravy steaku se bude hodně lišit podle kýžené udělanosti a podle typu a velikosti masa. Zde uváděné časy odpovídají vysokému roštěnci (rib eye) výšky asi 3 cm a v úpravě medium rare. Pro konzistentní výsledky je dobré použít teploměr.
Úprava steaku je přímočará s minimem dochucování. Naprosto zásadní podíl na výsledku má kvalita masa. Potřebujete uzrálé steakové maso k tomu určené. Tohle nepůjde udělat z "klasického" čerstvého masa. V řeznictvích mívají masa na steaky, případně se dá koupit i např. v Tescu. Ne v sekci s lahůdkami, ale v chladících boxech - prodává se zavakuované po jednotlivých porcích.
Maso opravdu nechte odpočinout alespoň 3 minuty. Pokud jej necháte odpočívat v uzavřené nádobě, ještě dost dojde!
Video, ze kterého recept čerpá (anglicky): [Steak 101, Adam Ragusea](https://www.youtube.com/watch?v=hEa6WC_7eqE). Je tam spousta dalších tipů.