Thajské červené kari
?
?
?

Ingredience

  • Kuřecí prsa, 1 kg
  • Červená paprika, 1 ks
  • Zelené fazolky, 200 g
  • Žampiony, 200 g
  • Zázvor, 50 g (velikost palce)
  • Bambusové výhonky, 1 plechovka
  • Červená kari pasta, 2 pytlíky
  • Chilli paprička, 1 ks (podle pálivosti)
  • Kokosové mléko, 1 plechovka
  • Rybí omáčka, 3 lžíce
  • Limetka, 1/2 ks
  • Třtinový cukr, 3 lžíce
  • Lístky koriandru, 1 hrst
  • Jasmínová rýže

Postup

  • Maso, papriku a žampiony nakrájíme na kousky. Chilli nakrájíme nadrobno. Maso lehce osolíme.
  • Zázvor očistíme (pomocí lžičky nebo jiného tupého nástroje) a nakrájíme na tenké plátky, cca 3 mm.
  • Ve woku rozpálíme trochu oleje a maso prudce osmahneme, asi 3 minuty, poté přendáme do misky.
  • Ve woku opět rozpálíme trochu oleje a přidáme kari pastu. Necháme prohřát a rozvonět, asi 1 minutu.
  • Přidáme maso a všechnu zeleninu. Za stálého míchání restujeme asi 5 minut.
  • Přidáme kokosové mléko, rybí omáčku, třtinový cukr a šťávu z poloviny limetky. Dobře promícháme.
  • Na mírném ohni necháme probublávat asi 5 minut. Dochutíme podle vlastního uvážení.
  • Když je maso uvařené, vypneme oheň, přidáme nenakrájené lístky koriandru a promícháme.
  • Podáváme s jasmínovou rýží.