Ingredience
-
Kuřecí prsa, 1 kg
-
Červená paprika, 1 ks
-
Zelené fazolky, 200 g
-
Žampiony, 200 g
-
Zázvor, 50 g (velikost palce)
-
Bambusové výhonky, 1 plechovka
-
Červená kari pasta, 2 pytlíky
-
Chilli paprička, 1 ks (podle pálivosti)
-
Kokosové mléko, 1 plechovka
-
Rybí omáčka, 3 lžíce
-
Limetka, 1/2 ks
-
Třtinový cukr, 3 lžíce
-
Lístky koriandru, 1 hrst
-
Jasmínová rýže
Postup
-
Maso, papriku a žampiony nakrájíme na kousky. Chilli nakrájíme nadrobno. Maso lehce osolíme.
-
Zázvor očistíme (pomocí lžičky nebo jiného tupého nástroje) a nakrájíme na tenké plátky, cca 3 mm.
-
Ve woku rozpálíme trochu oleje a maso prudce osmahneme, asi 3 minuty, poté přendáme do misky.
-
Ve woku opět rozpálíme trochu oleje a přidáme kari pastu. Necháme prohřát a rozvonět, asi 1 minutu.
-
Přidáme maso a všechnu zeleninu. Za stálého míchání restujeme asi 5 minut.
-
Přidáme kokosové mléko, rybí omáčku, třtinový cukr a šťávu z poloviny limetky. Dobře promícháme.
-
Na mírném ohni necháme probublávat asi 5 minut. Dochutíme podle vlastního uvážení.
-
Když je maso uvařené, vypneme oheň, přidáme nenakrájené lístky koriandru a promícháme.
-
Podáváme s jasmínovou rýží.